Je ešte možné ušetriť pri kúpe vonkajších žalúzií?

V súvislosti s celosvetovou situáciou už dva roky vnímame prudký rast cien základných surovín i stavebných materiálov, cena hliníka potrebného na výrobu tieniacich prvkov je na niekoľkoročnom maxime. Výrobcovia postupne avizujú ďalšie dvíhanie cien. V zásade platí, že kto prv nakúpi, ten nakúpi lacnejšie.


Rýchla dodávka boxov 

Boxy potrebné pre montáž vonkajších žalúzií sme ako jediná firma schopní dodať už do desiatich dní, čo je momentálne najkratšia doba na trhu. Stavebná sezóna a sezóna zatepľovania sa ešte len rozbieha, takže aj keď sa nad vonkajšími žalúziami zamýšľate ešte len teraz, stále to môžete stihnúť v pôvodnom časovom pláne a za prijateľné ceny. 

Investícia s vysokou návratnosťou 

O žalúziách sa hovorí najmä ako o tieniacom prvku. Ale vedeli ste, že montážou vonkajších žalúzii znížite náklady na energie? Štúdia spoločnosti PRODIG – TCV porovnávala, aký vplyv na teplotu v interiéri má vonkajšie tienenie a tiež porovnávala obstarávacie náklady na klimatizáciu. Hodnotený bol bežný rodinný dom s dvoma podlažiami, rovnou strechou, zateplením a bez pivnice v našich zemepisných šírkach. Závery štúdie sú z hľadiska tepelného komfortu a úspory peňazí zásadné: 

  • Pri vonkajších žalúziách svetlej farby ani v horúcich dňoch teplota v interiéri nepresiahne normou stanovených 27℃
  • Obstarávacia cena vonkajších žalúzií je takmer trikrát nižšia ako obstarávacia cena klimatizácie
  • Režijné náklady na prevádzku vonkajšieho tienenia sú neporovnateľne nižšie ako v prípade klimatizácie 

Je preukázateľné, že vonkajšie žalúzie šetria náklady na vykurovanie aj v zimnom období. V stiahnutom stave redukujú úniky tepla cez sklo. 

Elegantné riešenie pre rôzne stavby 

Vonkajšie žalúzie je možné montovať na balkóny a okná v bytoch (viac informácii o možnostiach montáže v bytoch), na rodinné domy s dokončenou fasádou (článok o dodatočnej montáži), v elegantnom podomietkovom prevedení na domy ešte pred zateplením (zistite hrúbku zateplenia podľa konkrétneho typu žalúzií), na pasívne domy, a dokonca vonkajšie žalúzie do šikmín. Je len na vás, aké riešenie si vyberiete.