Ovládajte svoj dom jediným kliknutím vďaka mobilnej aplikácii TaHoma

Doba sa rýchlo mení, spolu s ňou aj trendy v bývaní. Mechanické vyťahovanie žalúzií či otváranie dverí kľúčom sa dnes stáva nemoderné a nepohodlné. Najnovšou a najštýlovejšou novinkou v bývaní je ovládanie elektrických zariadení na diaľku intuitívnou mobilnou aplikáciou TaHoma. Ovládajte celý svoj dom odkiaľkoľvek jediným kliknutím a vychutnajte si tak cenný čas s rodinou.


Prečo je TaHoma top investícia do bývania?

Mobilnú aplikáciu TaHoma vyvinula francúzska spoločnosť Somfy pre rodiny s najvyššími nárokmi na bývanie. Tento pokrokový systém je synonymom pre jednoduchší život, lepšie energetické hospodárenie a vyššiu bezpečnosť. Rozumie si aj so systémom IO homecontrol pre ovládanie vonkajších žalúzií a ďalších elektrických zariadení. TaHoma vám prakticky dovolí na diaľku ovládať každé zariadenie v dome, pričom počet a druh pripojiteľných zariadení si zvolíte sami.

Používaním aplikácie vnesiete do svojho života viac pohodlia i času. Systém TaHoma je inteligentný a intuitívny, dokáže ovládať každé kompatibilné zariadenie v dome, aby ste sa vy mohli bezstarostne venovať príjemným aktivitám s rodinou. S aplikáciou jednoducho spárujete vonkajšie žalúzie, rolety, garážové dvere, akékoľvek zariadenie od Veluxu, osvetlenie Philips Hue, kúrenie, bezdrôtové zásuvky, elektrické adaptéry a iné elektrické zariadenia.

Zjednodušte si život so smart funkciami

Určite vás príjemne prekvapí, ako prirodzene a rýchlo si na TaHomu zvyknete. Život vám uľahčia hlavne smart funkcie aplikácie. Napríklad pri otvorení terasových dverí, systém sám vysunie žalúzie bez toho, aby ste museli siahnuť po vypínači. Obľúbené sú tiež inteligentné senzory na svetlo, vietor a teplo. Keď intenzita slnka klesne pod určitú hodnotu, osvetlenie sa samo rozsvieti a keď systém zaznamená zhoršenie poveternostných podmienok, automaticky zatvorí vonkajšie žalúzie. Tak chráni a zároveň šetrí vaše bývanie.

Nastavením časovača ovládate osvetlenie bez toho, aby ste museli odratávať minúty do zotmenia. V predvianočnom období naši zákazníci najradšej využívajú túto smart funkciu na rozsvietenie a zhasnutie vianočných svetiel. Dom vás tak pri príchode milo privíta a navodí vám aj susedom tú pravú vianočnú atmosféru.

V Somfy mysleli skutočne na všetko. Aby ste mali bezpečnostný systém vždy pod kontrolou, v aplikácii si viete zvoliť prerušenie či úplné vypnutie funkcie v určitom čase. Keď vyjdete na terasu a zavriete za sebou dvere, systém vie, že žalúzie má nechať vytiahnuté. Naopak, ak v noci radi spíte pri otvorenej ventilačke, systém vie, že napriek otvorenému oknu, má nechať žalúzie zatiahnuté. O dokonalú ochranu pred vlamačmi sa vám postarajú nadštandardné bezpečnostné funkcie ako požiarny hlásič, kamery a pohybové senzory.

Má TaHoma vôbec nejaké mínusy?

Každé z elektrických zariadení je neustále pod napätím v stand-by režime a počas výpadku prúdu sa môže stať, že ostanete sedieť v úplnej tme. Zatvorené vonkajšie žalúzie totiž zachytia neuveriteľných 98 % svetla. Ak však milujete romantiku pri sviečkach, podobný scenár vám bude skôr po chuti. Výpadok elektriky tak je azda jediným rizikom moderného bývania ovládaného smart telefónom alebo tabletom. Pre prípad núdze, v situácii, keď vám v dome náhodou vypadne internet, odporúčame poistiť sa namontovaním aspoň jedného ovládača.

Možno sa však zamýšľate, ako ľahko sa dá nabúrať do systému, ktorý celý funguje vďaka internetu? Každý váš diaľkový pokyn prechádza cez centrálny server so šifrovaním a každé zariadenie osobne autorizujete prostredníctvom mena a hesla. Ste tak jediný, kto má absolútnu kontrolu a môžete sa spoľahnúť, že TaHoma vám zaručí dokonalé bývanie bez starostí. Majte svoj dom pod dohľadom, nech ste kdekoľvek.

Systém Tahoma od spoločnosti Somfy - Ako funguje detektor pohybu?
Systém Tahoma od spoločnosti Somfy - Ovládanie žalúzií cez tablet

Vonku je krásne, no ráno ste v zhone nestihli otvoriť žalúzie? Otvorte ich jediným klikom. S exkluzívnou mobilnou aplikáciou od Somfy budete mať úplný prehľad nad situáciou v dome. Jedným kliknutím sa presvedčíte, či sa už vrátili deti zo školy a okamžite sa dozviete o akomkoľvek nezvyklom dianí. Chcete sa o výhodách aplikácie dozvedieť viac? Napíšte nám na profirol@profirol.sk a naši odborníci vám odpovedia na akúkoľvek otázku.