TaHoma® od SOMFY - dostupná inteligentná domácnosť

Predstava inteligentnej domácnosti sa väčšinou spája s finančne náročnou prípravou už vo fáze výstavby domu. TaHoma® od SOMFY prináša cenovo dostupné riešenie aj pre dokončené domácnosti, vysokú variabilitu a intuitívne ovládanie. Systém je veľmi podobný inteligentnej inštalácii, no nevyžaduje množstvo elektroniky vo veľkom rozvádzači a kilometre káblov. Predstavuje riešenie pre dokončené domy bez predchádzajúcej prípravy.


📍 článok aktualizovaný 15. 4. 2023

Čo je TaHoma®

TaHoma® je bezdrôtová riadiaca jednotka, ktorá dokáže priamo alebo nepriamo riadiť všetko, čo sa dá ovládať na diaľku. Funguje ako rovnocenný ovládač, motorizované žalúzie môžete ovládať diaľkovým ovládačom aj cez mobilnú aplikáciu. Pre svoju činnosť potrebuje pripojenie do elektrickej siete, pripojenie na wifi a samozrejme kompatibilné zariadenia. Užívateľom ponúka možnosť zautomatizovať rutinné procesy, vytvárať podmienky a rôzne scenáre.  Riadiaca jednotka má malé rozmery a moderný, nenápadný dizajn, nie je potrebné ju nikde skrývať či zasekávať.

Vlastnosti TaHoma®, ktoré oceníte

Kompatibilita

TaHoma® je kompatibilná so zariadeniami, ktoré komunikujú v protokole io-homecontrol® a RTS, asistentmi Amazon Alexa, Apple Homekit, Google Assistant a IFTTT. Do systému je možné pripojiť až 100 zariadení s rôznymi komunikačnými protokolmi. 
 

Dosah riadiacej jednotky

Vo voľnom priestore má riadiaca jednotka rádiový dosah 200 metrov, v priestore cez dve železobetónové steny je to 20 metrov. Vhodným umiestnením tak pokryje väčšinu štandardných i veľkorysejších domov. 
 

Cenová dostupnosť

Investícia sa pohybuje v stovkách eur v závislosti od toho, čo všetko chcete inteligentne riadiť. Jednotlivé prvky ako čidlá, inteligentné zásuvky a svetlá môžete dokupovať postupne a každým krokom meniť svoju domácnosť na inteligentnú. 

Aké výhody vám prináša inteligentná domácnosť?

Domácnosť prispôsobená biorytmu

Svoju domácnosť plne prispôsobíte zvyklostiam rodiny. Jediným kliknutím uvediete do činnosti viacero zariadení súčasne. Je to jednoduché. Dovidenia stresy, či ste nezabudli pozhasínať alebo nestihli poliať záhradu. 

Nastavte si konkrétny scenár tak, aby sa po odchode z domu pozhasínali všetky svetlá, zatiahli sa žalúzie a znížila sa intenzita vykurovania. Chcete po práci relaxovať v bazéne? Samozrejme. Systém zapne ohrev vody tak, aby mala v konkrétnom čase príjemnú teplotu. Chcete mať večer súkromie? Nastavte s klesajúcou intenzitou slnečného žiarenia zatiahnutie žalúzií a večerné osvetlenie. Nastavte zavlažovanie záhrady, stiahnite výkon vykurovacieho telesa, ak dovnútra svieti slnko. 

Ponocovali ste uprostred týždňa a chcete ráno dlhšie spať? Jediným klikom pozastavíte všetky nastavené automatické procesy

Plánovanie

Odchádzate na dovolenku, alebo si cez víkend radi pospíte? Ak idete na pár dní mimo domu, nechajte TaHomu rozsvecovať svetlá, vytiahnuť žalúzie a poliať záhradu. A hoci sa počas pracovného týždňa radi budíte na denné svetlo, cez víkend nechajte žalúzie zatiahnuté, kým sa nevyspíte. 
 

Bezpečnosť 

Únik vody z umývačky, požiar aj neželané návštevy sú nočnou morou každého majiteľa domu. Vďaka širokej ponuke senzorov SOMFY včas dostanete informáciu o tom, že sa doma niečo deje. TaHoma® vám pošle notifikáciu alebo e-mail, prípadne rozsvieti svetlá, ak máte obavu, že by vás notifikácia v noci nezobudila. 
 

Jednoduché použitie

Ovládanie je cez webové rozhranie alebo mobilnú aplikáciu, je intuitívne a prehľadné. Aplikácia je celá v českom jazyku. S úvodnými nastaveniami, registráciou a pridaním všetkých zariadení pomôžu naši technici

 

Motorizované prvky z našej ponuky:

Závesy a záclony

Záclony a závesy sú veľmi obľúbeným tieniacim prvkom, zútulňujú interiér a dodávajú mu mäkkosť. Mimoriadne vhodné sú na veľké presklené plochy a do komerčných sál s veľkým počtom okien. 

Výhody motorizácie závesov a záclon:

  • Maximálne pohodlie
    Ovládajte záclony a závesy z pohodlia gauča, alebo využite doplnkovú funkciu touch motion a odtiahnite závesy krátkym zatiahnutím rukou. 
  • Ochrana súkromia
    Nastavte závesy tak, aby sa po zotmení automaticky zatiahli vo všetkých miestnostiach a chráňte sa pred zvedavými pohľadmi. 
  • Optimálne svetelné podmienky
    Tichý chod a pohodlné ovládanie sa postarajú o ideálne svetelné podmienky pre prácu, zábavu i popoludňajší odpočinok.

Chcem vedieť viac o motorických závesoch
 

Vonkajšie rolety

Vonkajšie rolety sú jednoduchý tieniaci systém, pri ktorom oceníte aj bezpečnostnú a tieniacu funkciu. S motorickým ovládaním vyťažíte najviac z ich výhod. 

Výhody motorizácie vonkajších roliet:

  • Centralizované ovládanie
    Všetky rolety ovládate jedným tlačidlom. Už sa nestane, že niektorú zabudnete stiahnuť alebo vytiahnuť. 
  • Úspora energií
    Skoré zatiahnutie podľa vonkajších teplôt alebo slnečného svitu v lete zabráni pred prehrievaním a v zime chráni pred neželanými únikmi tepla cez okenné otvory. 
  • Ochrana domu v neprítomnosti
    Ak odchádzate na dovolenku, nastavte si pohyb roliet tak, aby spolu s osvetlením simulovali vašu prítomnosť a odradili zlodejov. 
  • Ovládanie domácnosti na diaľku
    Ovládajte rolety napríklad z práce a získajte reálnu predstavu o tom, či ste pri ich pri odchode predsa len nezabudli stiahnuť.

Chcem vedieť viac o vonkajších roletách
 

Vonkajšie žalúzie

Vonkajšie žalúzie umožňujú plynulú reguláciu množstva svetla v interiéri. Rovnako ako vonkajšie rolety, aj vonkajšie žalúzie s inteligentným ovládaním šetria náklady na chladenie interiéru v letnom období a znižujú úniky tepla v zime. 
 

Výhody motorizácie vonkajších žalúzií:

  • Optimálne svetelné podmienky
    Prispôsobte si náklon lamiel tak, aby ste mali v interiéri dosť denného svetla bez ostrých slnečných lúčov. 
  • Ochrana pred prehrievaním
    V kombinácii so slnečným senzorom pracujú vonkajšie žalúzie automaticky tak, aby dnu nepustili ostré slnko a zabránili prehrievaniu. 
  • Ovládanie domácnosti na diaľku
    Skontrolujte si stav žalúzií pohodlne na diaľku a ovládajte ich, nech ste kdekoľvek.

Chcem vedieť viac o vonkajších žalúziách
 

Screenové rolety

Najmodernejší spôsob vonkajšieho tienenia získava s motorizáciou celkom iný level. Odolávajú silnému vetru aj ostrému slnku, chránia súkromie a zároveň zachovávajú výhľad do exteriéru

Výhody motorizácie screenových roliet:

  • Tepelný komfort
    Motorické ovládanie v kombinácii s teplotným senzorom zabezpečia stiahnutie screenových roliet pri prudkom zvýšení teploty. 
  • Súkromie na nezaplatenie
    Ochráňte svoju domácnosť pred neželanými pohľadmi a nastavte automatické stiahnutie roliet vždy po zotmení. 
  • Centralizované ovládanie
    Ovládajte všetky rolety pomocou jediného tlačidla alebo pomocou hlasového ovládania. 
  • Ovládanie screenov na diaľku
    Skontrolujte stav screenových roliet z práce a prispôsobte ich polohu meniacemu sa počasiu i okolnostiam.

Chcem vedieť viac o screenových roletách

Markízy

Markíza je veľmi funkčným a estetickým tieniacim prvkom. Počas slnečných dní vytvára na terase príjemný tieň, za nepriaznivého počasia je v stiahnutom stave prakticky neviditeľná. 

Výhody motorizovanej markízy:

  • Príjemná teplota
    Tieň na terase vytvára príjemnú teplotu aj v interiéri, kam neprúdia ostré slnečné lúče. 
  • Ovládanie odkiaľkoľvek
    S motorickým ovládaním markízy sa nemusíte báť ani dažďa. Stiahnite markízu odkiaľkoľvek, alebo sa spoľahnite na dažďový senzor, ktorý to urobí za vás. 
  • Hlasové ovládanie
    Využite pokročilé funkcie a pohyb markízy ovládajte pohodlne hlasom.

Chcem vedieť viac o markízach

Pergoly

Pergoly s posuvnou látkovou strechou a bioklimatická lamelová pergola patrí k najsofistikovanejším spôsobom tienenia terasy. Bioklimatické pergoly využívajú prirodzené prúdenie vzduchu na ochladzovanie priestoru pod pergolou, látková posuvná strecha poskytuje slobodu výhľadu na nočnú oblohu. 

Výhody motorizovanej pergoly: 

  • Ochrana vášho majetku
    Motorizovaná strecha sa v kombinácii s dažďovým a veterným senzorom postarajú o zatiahnutie strechy, aby váš záhradný nábytok nebol zničený dažďom. 
  • Príjemné prostredie vonku aj vo vnútri
    Prispôsobte polohu lamiel a strechy slnečnému svitu. V lete si na terase zabezpečíte príjemný tieň, v zime vďaka zatiahnutej streche vpustíte do interiéru dostatok svetla.
  • Hlasové ovládanie
    Využite pokročilé funkcie a pohyb strechy ovládajte pohodlne hlasom.

Chcem vedieť viac o pergolách

Garážové brány

Motorizovaná garážová brána patrí k štandardom pohodlnej domácnosti, ktorú oceníte najmä v zime a za dažďa. Je skvelé otvoriť bránu z pohodlia auta. 

Výhody motorizovanej garážovej brány

  • Ovládanie priamo z auta
    Otvorte bránu priamo z auta diaľkovým ovládačom alebo pomocou hlasového asistenta. 
  • Ovládanie na diaľku
    Nie ste si stí, či ste pri odchode do práce zatvorili bránu? Skontrolujte si aktuálny stav na mobilnom telefóne alebo otvore garáž kuriérovi, aby vám balíček nemusel nechávať pred dverami. 
  • Bezpečnosť na pár klikov
    Pri odchode z domu jedným kliknutím zatvorte bránu, zhasnite svetlá a zapnite alarm. 

Chcem vedieť viac o garážových bránach

Privítajte vo svojom dome TaHomu a nechajte všetky rutinné záležitosti na ňu.