Kvalitné šitie závesu sú spolu s jeho materiálom základným predpokladom spokojnosti

V Profirole vám ponúkame dizajnové závesy tých najlepších európskych značiek. Neoddeliteľnou súčasťou tejto ponuky je odborné poradenstvo a v ideálnom prípade aj šitie. Nič nie je smutnejšie, ako keď vidíme dizajnový záves, ktorý degraduje nekvalitným šitím. Na detailoch záleží. Na týchto detailoch si dávame pri šití záležať my:


Strih

Kvalitne spracovaný záves sa začína už pri strihaní látky. Dbáme na rovné strihanie materiálu, aby bola osnova a útek tkaniny v pravom uhle. Správne strihanie je dôležité, aby sa okraje budúceho závesu nevlnili a záves si udržal svoj tvar. S nesprávnym strihaním sa môžete stretnúť aj pri konfekcii, preto máme pocit, že sa na nás niektoré oblečenie krúti a necítime sa v ňom dobre.

Šitie záložiek

Pri obšívaní je dôležitá šírka záložky. My šijeme 2,5 až 3 cm široké záložky, preto sa naše závesy na krajoch nestáčajú. Pri šití záložky so šírkou 0,5 cm sa často stáva, že okraj závesu či záclony je zvlnený, čo nepôsobí dobre. Stretli sme sa s tým, že v niektorých dielňach sa nestrihá ani pevný okraj látky, ale sa založí do záložky. Okraj je tak vypuklý a púta na seba nežiaducu pozornosť.

Riasiace pásky

Riasiaca páska ovplyvňuje výsledný tvar závesu. V Profirole používame kvalitné riasiace pásky, ktoré nie sú k dispozícii v bežných maloobchodných predajniach. Materiálu vždy prispôsobujeme konkrétny typ pásky a nepoužívame nízke pásky. Výsledkom je pravidelne a presne nariasený záves, ktorý drží tvar. S menej kvalitnými riasiacimi páskami záves pôsobí dokrčene.

Vhodný výber riasenia

Riasenie závesov a záclon je hotová veda, v ktorej sa vôbec nemusíte orientovať. Podľa konkrétnych požiadaviek zákazníkovi odporučíme, ktorý typ riasenia bude najvhodnejší. Šály na okrajoch s estetickou funkciou znesú aj menšie riasenia, pre funkčné závesy, ktoré sú dominantou priestoru je vhodné bohatšie riasenie. Tiež odporúčame jemnejšie riasenie pri látkach s výrazným vzorom, aby vynikol. Pri jednofarebných látkach je estetickejšie bohatšie riasenie.

Neviditeľný šev

Kvalitne ušitý záves je taký, ktorého šev takmer nevidieť. Z tohto dôvodu používame niť zladenú s farbou závesu v maximálnej možnej miere.

Olovká a závažia

Vhodne zvolené závažie v spodnom leme zabezpečuje, že záves krásne drží tvar a má rovné okraje. Ani pri bohatšom riasení a hutnejšej látke nepôsobí v spodnej časti širším dojmom.

Kvalitný materiál

V našej ponuke nájdete exkluzívne vzory, ktoré nie sú k dispozícii v maloobchodných predajniach, no naše závesy sa líšia aj kvalitou. Zo skúseností našich krajčírok majú lacnejšie závesy viac kazov, sú krčivé, po vypratí strácajú tvar aj pôvodnú farebnosť. Záves z lacnej látky síce možno splní účel, ale ani pri najväčšej snahe nebude perfektný.

Doprajte svojmu domovu detail, ktorý zdôrazní váš dobrý vkus. Navštívte naše showroomy v Žiline a Košiciach a spoznajte aktuálne kolekcie závesov a záclon.