Novinky tieniacej techniky zo Stuttgartu 3. časť

Najväčší veľtrh tieniacej techniky, dverí a brán s názvom R+T, ktorý sa každé tri roky koná v nemeckom Stuttgarte, bol v uplynulom ročníku opäť nabitý inováciami. Výrobcovia sa neustále snažia vylepšovať ochranu interiéru a terás pred slnkom a vytvárať z nich funkčné a originálne prostredie na bývanie. Ponúkame vám výber najlepších prírastkov v sortimente našich dodávateľov.


Medzi slnečnými plachtami už dlhé roky vynikajú riešenia rakúskej značky Soliday. Na veľtrhu predstavila úplne nový typ plachty. Rad X chce zákazníkov osloviť najmä zjednodušeným manuálnym ovládaním, ktoré zabezpečuje špeciálne vyvinutá pružina. Vďaka patentovanému mechanizmu možno vysúvať látku z hriadeľa a zároveň ju šponovať, čo sa doteraz muselo robiť v dvoch samostatných krokoch.

Najnovšie možno aj obdĺžnikovú plachtu ovládať ručne. Soliday tak vyšiel v ústrety klientom, pre ktorých boli plachty s motorickým ovládaním nedostupné, či už z hľadiska ceny alebo samotnej realizácie. O tom, že výrobcovia myslia aj na detaily, svedčia nové farby lán pre sortiment spoločnosti Soliday. Ovládacie lanká možno odteraz zladiť s farbou samotnej plachty.

Rakúsky výrobca slnečných plachiet zároveň návštevníkov zoznámil aj s novou koľajnicou pre exteriérové závesy, ktorá je mimoriadne odolná voči zmenám počasia. Vyrába sa z pozinkovanej ocele a dokáže uniesť aj veľmi ťažký záves. Výrobca tiež ukázal bohatý výber exteriérových závesov. Sú vyrobené z odolných hliníkových vlákien, ktoré odrážajú slnečné lúče a zabraňujú prehrievaniu interiéru či terasy.

Pomyselnou čerešničkou na torte boli riešenia interiérových roliet, ktorými zaujala česká spoločnosť Bematech. Uviedla na trh novú vzorkovnicu a klientom umožňuje potlačiť látky roliet prakticky v akejkoľvek farbe, ale aj obrázkom či ľubovoľným vzorom.

Ako prvá tiež ukázala prekrytie rolety drevenou lištou, vďaka čomu možno dizajn okna s roletou zladiť s celkovým zariadením miestnosti. Aj samotné rolety sa dajú vyrobiť v takej farbe, aby boli s lištou zladené tón v tóne. Navyše, dreveným dekorom sa dá opatriť spodná lišta rolety či bočnica. Tá elegantne zakryje navíjací mechanizmus v prípade, že na prekrytie rolety nepoužijete hornú lištu.

V prípade, že vás zaujala niektorá z noviniek, neváhajte sa na nás obrátiť. Radi pre vás nájdeme riešenie na mieru, s ktorým budete spokojní dlhé roky.