Tapety priamo z veľtrhu Heimtextil

Tohtoročný veľtrh textilných dekorácií a doplnkov v nemeckom Frankfurte sa niesol v znamení nevídanej rôznorodosti. A my sme boli pri tom. Presvedčte sa, že fantázii sa v súčasnosti naozaj medze nekladú.


Sto ľudí, sto chutí

Keďže v tomto roku rozširujeme náš pestrý sortiment o tapety, cieľ nášho výletu bol jasný. Zaujímali sme sa najmä o dekoračné tapety a z veľtrhu sme vám priniesli nové vzorkovnice a aktuálne katalógy. V našom showroome si tak môžete pozrieť to najlepšie z najnovších kolekcií renomovaných značiek. V súčasnosti je prakticky nemožné, aby ste si zo širokého spektra motívov a vzoriek nevybrali tú svoju. Nájdete tu tapety v štýle glamour, retro, romantické, detské i luxusné, v neutrálnych aj žiarivých farbách.

Tapeta zjemňuje interiér a ponúka širšie možnosti stvárnenia než napríklad strohá omietnutá stena.

Najpoužívanejšie sú tapety v obývacích izbách, ale nemusíte sa báť použiť takýto dekoračný prvok aj na chodbe či dokonca na toalete. Tapety v súčasnosti pokrývajú len niektoré steny v miestnosti – často iba jednu alebo dve, ale ich efekt je o to výraznejší. Zámerom je vniesť do priestoru unikátny prvok a dať mu pridanú hodnotu.

Štruktúry, kvetiny aj art deco

V našom sortimente najnovšie nájdete aj štruktúry, pripomínajúce napríklad povrch kameňa, pohľadového betónu alebo ľan. Stále populárne sú aj prírodné vzorky a botanické motívy, napríklad pôsobivá monstera či rozličné abstraktné kvetinové prvky. Ak milujete exotiku a nebojíte sa extravagancie, môžete vyskúšať aj tapety so zvieracími vzormi, ako sú gepardia srsť alebo hadia koža.

NÁŠ TIP: Vzorov sa rozhodne nemusíte báť, interiéroví mágovia dnes bez problémov na dvoch stenách skombinujú viaceré motívy, napríklad vzor na jednej a štruktúru v rovnakom farebnom ladení na druhej stene. Kombinujú sa však aj jemné vzory s väčšími a výraznejšími. S takouto požiadavkou je dobré osloviť skúseného dizajnéra. 

Veľkej obľube sa tešia aj motívy v štýle art deco. Tento smer pôvodne vznikol v 20. rokoch minulého storočia a prepájal orientálne prvky so znakmi rôznych štýlov, ako secesia, art noveau či kubizmus. Takéto geometrické vzory dajú aj obyčajnej miestnosti punc noblesnej elegancie. Tapety možno potlačiť dokonca logom a vytvoriť tak unikátny kúsok na mieru pre komerčné interiéry. Ak si potrpíte na slávne značky, môžete si vybrať trebárs aj tapetu z dielne automobilky Lamborghini alebo módneho domu Roberto Cavalli.

Aký materiál vybrať?

V súčasnosti sa tapety vyrábajú z rôznych materiálov – k najobľúbenejším patria vliesové a vinylové tapety. Pri ich výbere si treba uvedomiť, že vinyl lepšie odráža svetlo, vlies ho zasa pohlcuje. Každá tapeta teda vytvorí iný efekt. Navyše, vinylové tapety sa dobre uplatnia aj na chodbách či v podobných priestoroch, kde sú steny zvyčajne viac namáhané, a preto sa musia ľahko čistiť a mať vysokú odolnosť voči oderu. Výrobcovia sa však neboja ísť do extrémov, čoho dôkazom boli aj tapety vyrobené z materiálu podobného sieťovine na teniskách, ktoré sme videli na veľtrhu vo Frankfurte.

Doplňte ich peknými závesmi

K vertikálnym plochám, ktoré možno v interiéri dekorovať, patria nepochybne aj okná. V segmente závesov a záclon predstavili výrobcovia nový vlnitý sklad v kombinácii s klasickou riasiacou páskou. Výsledkom je jedinečné a nápadité ukladanie závesu. Ak sa vám minulý rok zapáčil zamat na čalúnenom nábytku, tento rok ním môžete pokojne skrášliť aj svoje okná. Pozor však, výber a šitie takéhoto závesu konzultujte radšej s odborníkom, smer vlákien môže totiž ovplyvniť charakteristický lesk zamatu.

Ak uvažujete nad tapetou alebo pekným závesom, navštívte náš showroom a nechajte si poradiť od našich odborníkov.