Spoznajte s nami výhody screenových roliet

Vonkajšie screenové rolety do domácností a komerčných priestorov prinášajú svetelnú pohodu a dostatok svetla bez nežiaduceho prehrievania. Sú vhodné na bežné okná i veľké presklené plochy. Rolety Zipscreen s motorickým prevedením spájajú maximálne pohodlné ovládanie s dizajnom a funkčnosťou.


Spoznajte s nami výhody screenových roliet:

Vytvárajú optimálne svetelné podmienky v interiéri

Screenové rolety zabraňujú prenikaniu ostrých slnečných lúčov. Časť lúčov odrazia, časť pohltia mimo interiér. Množstvo svetla, ktoré do interiéru prenikne je dostatočné na to, aby priestor presvetlilo a zároveň neprehrialo. To je dôležité z hľadiska psychickej a fyzickej pohody. Ich maximálna šírka je 600 cm a zatienia plochu až 20 m², preto sú vhodné aj na zatienenie naozaj veľkých plôch.  

Zachovávajú kontakt s exteriérom

Vďaka rôznym typom tieniacich látok sa počas dňa nemusíte vzdať dychberúcich prírodných scenérii alebo mestskej panorámy. Zároveň máte pod kontrolou dianie v záhrade, detské vyvádzanie aj domácich miláčikov.

Prispôsobia sa potrebám v rôznych miestnostiach

Látky s rôznou priepustnosťou svetla sa plne prispôsobia vášmu životnému štýlu a potrebám v konkrétnych miestnostiach. So zatemňujúcimi látkami si užijete domáce kino a plnohodnotne si počas dňa oddýchnete pri práci na zmeny. V detských izbách a kuchyniach je denné svetlo potrebné, tu sa mimoriadne dobre hodia látky s vyššou priepustnosťou svetla.

Odolávajú poveternostným vplyvom

Látky sú stálofarebné, ich povrchová úprava ich predurčuje na umiestnenie v exteriéri. Perforovaná látka odoláva búrlivému vetru do rýchlosti 130 km/h a na rozdiel od vonkajších žalúzií sú screenové rolety oveľa menej hlučné.

Sú veľmi estetické

Screenové rolety sú asi najsubtílnejší prvok vonkajšieho tienenia. Látky sú k dispozícii v rôznych farebných prevedeniach, vzoroch a štruktúrach. Plne sa prispôsobia vzhľadu fasády či konštrukcii pergoly. Pôsobia jemným a nenápadným dojmom, pri tom sú plne funkčné.

Komfortne sa  ovládajú

Pri motoricky ovládaných screenových roletách využívame spoľahlivé motory Somfy. Rolety je možné pripojiť do systému inteligentnej domácnosti a ovládať ich aj na diaľku. Doplňte roletu tepelným, slnečným a veterným senzorom a majte vnútorné prostredie plne pod kontrolou aj kým ste v práci.

Aký je rozdiel medzi screenovými roletami a žalúziami?

Oba typy vonkajšieho tienenia majú svoje výhody. Neviete sa rozhodnúť? Práve pre vás je tu porovnanie: 

Tienenie

Vonkajšie žalúzie ponúkajú možnosť regulovať množstvo svetla v interiéri naklápaním lamiel. Screenová roleta reguluje množstvo svetla podľa toho, do akej výšky je vytiahnutá. Oba typy dovnútra púšťajú dostatok denného svetla a zároveň chránia pred ostrým slnkom.

Výhľad do exteriéru

Screenová roleta aj v stiahnutom stave ponúka celkom komfortný výhľad do exteriéru, ktorý nenarúšajú lamely.

Hlučnosť

Screenové rolety veľmi dobre odolávajú aj silnejšiemu vetru a v porovnaní so žalúziami sú takmer nehlučné.

Súkromie

Vonkajšie žalúzie ponúkajú vo večerných hodinách nerušené súkromie. Screenové rolety sú určené najmä na tienenie, preto ich práve kvôli súkromiu večer odporúčame doplniť napríklad efektnou záclonou alebo závesom.

Koľko teraz môžete ušetriť na screenových roletách?

Koľko eur navyše vám reálne zostane v peňaženke? Pri bežnom rodinnom dome môžete ušetriť až 2 580 €.

Reálna kalkulácia pre zákazníka

Zákazník má záujem o vonkajšie screenové rolety v podomietkovom prevedení s motorickým ovládaním motormi Somfy. Farbu boxu, vodiacich líšt a koncovej lamely sme prispôsobili modernému vzhľadu domu a budeme ich lakovať do antracitovej farby. Zákazník má v interiéri dostatok denného svetla, no prekáža mu prehrievanie, preto budeme montovať celkovo 10 screenových roliet

  • tri v rozmere 150 x 165 cm 
  • štyri v rozmere 200 x 165 cm 
  • tri rolety v rozmere 220 x 245 cm

Podľa jeho požiadaviek sme mu odporučili 5 % látku Serge 600. Táto látka je štandard, veľmi dobre chráni pred prehrievaním, do interiéru púšťa najviac denného svetla a poskytuje dobrý výhľad do exteriéru.

Celková cena bez elektroinštalácie k motorom a vypínačom je 13 480 €. Do konca mája pri bežnom rodinnom dome za rovnaké screenové rolety zaplatíte len 10 898 €, v rodinnom rozpočte tak ušetríte viac ako 2 500 €. To je suma, za ktorú si už viete dopriať dovolenku s rodinou. 

Ak zvažujete efektný spôsob vonkajšieho tienenia, teraz je správny čas. Kontaktujte nás, radi vám vypracujeme cenovú ponuku.