Rozdeľte si kancelárske priestory aj bez stavebných zásahov

Moderný trend priniesol otvorené vzdušné kancelárske priestory bez dverí. Nie každému však takýto open space vyhovuje, preto firmy hľadajú spôsoby, ako pracovný priestor rozčleniť aspoň po vizuálnej stránke bez toho, aby boli potrebné stavebné zásahy a zachovala sa zamýšľaná vzdušnosť.


Týmto požiadavkám plne vyhovuje látkové tienenie. To svoje uplatnenie našlo nie len pri tienenií presklených plôch, ale aj pri vizuálnom členení priestoru. Dnes tieto prvky ponúkajú možnosť motorického ovládania z pohodlia kancelárskej stoličky a vysokú estetické hodnotu. Látkové tienenie účinne pohlcuje hluk v miestnosti, čím prispieva ku komfortu zamestnancov. 
Nech sa páči, zoznámte sa s možnosťami:

Látkové rolety

Látkové rolety s navíjaním na hriadeľ v prípade potreby oddelia priestor, no v stiahnutom stave sú prakticky neviditeľné. Vyrábané sú vo veľkorysých rozmeroch s maximálnou šírkou 700 cm a maximálnou výškou až 600 cm. Do industriálnych priestorov s vysokými stropmi teleskopické konzoly pre montáž do stropných konštrukcií s maximálnou výškou až 200 cm. Rolety sú k dispozícií v najrôznejších vzoroch, farbách a štruktúrach, môžu plne splynúť s priestorom, alebo vytvoriť zaujímavý farebný akcent. 
Absolútnou novinkou je látka V-Protect. Vďaka špeciálnej povrchovej úprave aktívne zamedzujú šíreniu infekčných častíc, čím prispievajú k bezpečnému pracovnému prostrediu. 
 

Japonské steny

Mimoriadne estetické japonské steny, alebo tiež panelové závesy sú v hornej časti uchytené na koľajniciach, v spodnej časti sú napnuté hmotnosťou lišty. Na rozdiel od klasických závesov nie sú riasené, takže na ich výborne vyniknú jemné vzory i biely minimalizmus. Sú ako stvorené na zabezpečenie súkromia v čakárňach i klientských centrách. 
Minimálna šírka japonskej steny je 100 cm, maximálna šírka je 560 cm. S výškou až do 400 cm nájdu svoje uplatnenie vo veľkých priestoroch.

Vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú v kancelárskom prostredí dobre známe. Už dávno však nemusia byť len jednoliato biele. K dispozícii sú rôzne florálne motívy a farby s rôznou sýtosťou. Nakombinujte si do kancelárie rôzne farby a podporte celkovú atmosféru a sústredenie. 
Lamela môže mať šírku 63 a 127 mm a žalúzie môžu mať maximálnu výšku 400 cm a max šírku 600 cm.


Netradičné riešenia

Drevené žalúzie

Sú vhodné skôr ako vizuálny doplnok do presklených kancelárii, v ktorých poskytujú dostatok súkromia napríklad pri obchodných rokovaniach. Technicky strohému interiéru zo skla a ocele prinavracajú teplo, útulnosť a nádych luxusu. Vyrábajú sa v maximálnej šírke 420 cm a výške do 350 cm s plochou maximálne 11 m² z africkej vŕby ABACHI. Pri drevených žalúziách z kanadskej lipy sú medzné rozmery šírka 260 cm, výška 350 cm a maximálna možná plocha 7,5 m².

Aj moderné architektonické trendy majú svoje úskalia. Látkové interiérové prvky aj do strohých moderných priestorov vnášajú útulnosť, súkromie a originalitu. Navštívte naše showroomy a vytvorte priestor, kde sa budete cítiť dobre.