Rolety deň/noc - na čo sa pýtate?

Rolety deň/noc, alebo aj Twintex, sú dnes nesmierne populárne a predstavujú aktuálny trend v oblasti interiérového tienenia. Časy, keď oknám dominovali žalúzie, sú aj zo slovenských domácností dávno preč.


Novodobé rolety totiž plnia niekoľko funkcií, nielen tieniacu, ale aj ochrannú.
Twintex navyše zabezpečí podobný efekt ako žalúzie - buď svetlo prepustí čiastočne alebo vôbec. Je to možné vďaka tomu, že sa na navíjaciu tyč rolujú súbežne dva pásy látok, ktoré sa prekrývajú. Ak sú dva plné pásy látky nad sebou, máte zatiahnuté (noc), ak sú za sebou, máte čiastočne svetlo (deň). Takto nejako to vyzerá v praxi...


Keďže je však TWINTEX na trhu nováčik, stále máte k tomuto typu roliet množstvo otázok. Dali sme teda dohromady tie najčastejšie. Tu sú...

1. MONTUJÚ SA ROLETY DEŇ/NOC NA OKNO ALEBO NA STENU?

Rolety deň/noc sa montujú vždy iba na stenu. Môžete ich samozrejme namontovať aj do špalety (okenný otvor v stene), alebo na stenu nad okno, nie je však možné namontovať ich priamo na okenný rám.

2. AKO SI VYMERIAM ROZMER ROLETY?

Odmerajte si šírku rolety - podľa toho, odkiaľ pokiaľ roletu chcete mať nad oknom (pri bočnom okraji odporúčame nechať cca 10 cm presah) a výšku - od miesta, kde bude roleta namontovaná nad oknom až po parapet alebo po zem (podľa typu okna).
Twintex rolety majú tú výhodu, že vieme dodať pomerne veľké šírky látok v jednom kuse. Často tak jednou roletou zakryjete naraz aj dve okná. Ak však chcete oddeliť napr. okno nad radiátorom a balkónové okenné dvere dvomi roletami, treba počítať s tým, že medzi nimi bude potom drobná medzera (cca niekoľko mm), cez ktorú bude presvitať svetlo.

3. ČO AK MÁM DOMA POSUVNÉ TERASOVÉ DVERE? HODÍ SA K NIM ROLETA DEŇ/NOC? NEBUDE PREKÁŽAŤ V OTVÁRANÍ DVIER?

Nie, nemusíte sa báť. Roleta sa montuje nad okno na stenu, čiže ak nie je výklop dvier pri posúvaní väčší ako 10 cm, nemal by nastať žiadny problém. Odporúčame však pre terasové dvere zvoliť samostatný pás rolety, aby ste ho mohli kedykoľvek vytiahnuť pri výstupe na terasu a zvyšok okien stále nechať zatiahnutý.

4. AKO SA STARAŤ O LÁTKU?

Väčšina látok na rolety deň/noc má antistatickú úpravu, prach na ne teda vôbec nesadá. Ak sa zašpinia, treba ich očistiť navlhčenou handričkou, látky nemožno prať.

5. ČO VŠETKO VÁM TREBA DODAŤ, ABY STE MI POSLALI CENU?

Potrebujeme vedieť rozmery rolety (viď otázka č.2), typ ovládania (mechanické alebo motorické?), miesto, kde bývate (kvôli cene dopravy) a tiež info, či si želáte montáž alebo nie. Ceny štandardne uvádzame bez montáže, samozrejme ju vám však vieme zabezpečiť. Ak je to možné, pomôže aj foto okien, na ktoré rolety pôjdu.
Toto všetko treba poslať na profirol@profirol.sk a naše kolegyne zo showroomu sa vám v priebehu niekoľkých dní ozvú s nezáväznou cenovou ponukou.

6. AKO PREBIEHA CELÝ PROCES OD VÝBERU ROLIET AŽ PO MONTÁŽ?

Je to veľmi jednoduché:

  • Pošlete nám požadované info na nacenenie (viď otázka č. 5).
  • Naše kolegyne vám pošlú nezáväznú cenovú ponuku.
  • Ak ju akceptujete, nasleduje výber látky a komponentov - buď na diaľku, alebo osobne v našich showroomoch v Žiline alebo v Košiciach.
  • Navštívia vás naši technici a všetko si ešte raz, teraz už úplne presne vymerajú.
  • Rolety zadáme do výroby.
  • Do niekoľkých dní vám ich buď dovezieme a namontujeme, alebo pošleme kuriérom a namontujete si ich sami.

Je ešte niečo, čo by ste chceli vedieť? Alebo si chcete nechať spraviť ponuku na rolety deň/noc? Napíšte nám na profirol@profirol.sk