Od čoho závisí cena pergoly a čo si určite všímať?

Ak ste už zvažovali zastrešenie terasy pergolou, zrejme ste videli niekoľko cenových ponúk. Podobné parametre, rôzne ceny. Pripravili sme pre vás jednoduchý kľúč, ako sa v cenách zorientovať. Vynechajme teraz rôzne doma vyrobené prístrešky, to je téma na samostatný článok. Čo všetko má vplyv na cenu pergoly?


Materiál strechy

Pergoly s látkovou strechou sú vždy lacnejšie ako bioklimatické pergoly s lamelovou strechou. Obe sú rovnako odolné voči vetru a majú svoje výhody. Bioklimatické pergoly sú mohutnejšie, pretože okrem náporu vetra a snehu musia udržať aj váhu hliníkových lamiel. Spotreba materiálu sa tak odrazí na cene.

Záruka

Záručná doba zásadne ovplyvňuje cenu pergoly. V našej ponuke nájdete pergoly so zárukou dva roky, ale aj päť, sedem a dokonca desať rokov. Pergoly s dvojročnou zárukou sú výrazne lacnejšie ako tie so zárukou 5 rokov. Ak vám výrobca garantuje, že minimálne 5 rokov bude všetko bezchybne fungovať, materiál a prevedenie tomu musí zodpovedať a to sa samozrejme odzrkadlí v cene. Našim zákazníkom vždy odporúčame všímať si záruku a pri rozhodovaní ju brať do úvahy.

Príslušenstvo

Príslušenstvo navýši cenu pergoly o stovky eur a niekedy môže od nákupu odradiť. Osvetlenie je dobrá investícia hneď na začiatku, no všetko ostatné sa dá dodatočne dorobiť. Najskôr si pergolu odskúšajte, ako sa pod ňou žije. Ak pod ňou sedíte piaty raz a cítite, že vám tam chýba sklenený paravan, dokúpte si ho. To platí aj o infražiaričoch, roletách a ďalších doplnkoch.

Čo by ste si ešte mali všímať

Venujte pozornosť vystaveným modelom v showroomoch. Pýtajte sa na to, ako dlho majú vystavené vzorky a pozerajte tie najstaršie. Zamerajte sa na detaily, či sedia krytky, či konštrukcia vŕzga, či všetko ladí. Drobné nedostatky v zastrešenom priestore showroomu vám dajú jasnú predstavu, ako bude pergola vyzerať po niekoľkých rokoch na daždi, snehu a slnku.