Ochránia pred slnkom aj dažďom – nepremokavé slnečné plachty

Slnečné plachty sú spoľahlivou ochranou pred slnkom nielen v horúcich letných dňoch, ale využijete ich od jari až do jesene. Môžete sa však na ne spoľahnúť aj v prípade dažďa?


Slnečné plachty slúžia ako ochrana pred slnečným žiarením a jeho neoddeliteľnou zložkou – nebezpečným UV žiarením. Vďaka nim si vytvoríte tieň presne tam, kde potrebujete. Môžete ich inštalovať ako samostatne stojace kdekoľvek v záhrade, alebo sa stanú súčasťou stavby domu či terasy. Všetky tieniace plachty môžete výškovo regulovať a zmeniť ich sklon. Plachty s motorickým rolovaním sú obohatené o systém „glinding rail“, vďaka ktorému je sklon plachty variabilný. Jednoducho tak prispôsobíte tieň k polohe slnka tým, že pohybujete krídlom tieniacej plachty.

Technológie v službách dizajnu

Slnečné plachty majú minimálne nároky na údržbu a obsluhu a vďaka kvalitným materiálom sú ideálne pre dlhodobé vonkajšie inštalácie. Slnečné plachty Soliday od rakúskeho výrobcu sú vyrobené z kvalitných látok. Pri strihaní hi-endovej tkaniny výrobca používa modernú laserovú technológiu, ktorá zaručí dokonalé okraje plachtoviny. Textilné plachty sú šité s vysokou pevnosťou, zdvojené vodotesné švy zabezpečujú odolnosť a štvorvrstvové vystuženie rohov plachty zaručí spoľahlivosť aj v horších poveternostných podmienkach.

Ukrytý pred slnkom aj nepriazňou počasia

Za dlhodobou životnosťou slnečnej plachty treba hľadať tkaniny odolné voči UV žiareniu aj vode. Slnečná plachta je tak zároveň slnečníkom aj dáždnikom v jednom. Ochráni vás pred dažďovými kvapkami, hoci nikdy v búrke nenahradí pevnú strechu. Slnečná plachta vydrží aj extrémne zaťaženie a vietor v poryvoch 50 km/h, aj keď častejšie používanie v takýchto podmienkach sa neodporúča a mohlo by viesť k deformácii látky a lán. Značka Soliday má v ponuke trvácne tkaniny Austrosail NANO, PES, ACRYL a CONCEPT, ktoré poskytujú vysokú UV ochranu a zároveň sa spod nich nemusíte utekať ukryť pred dažďom do interiéru.

Austrosail NANO

Vysokokvalitná nepriehľadná látka z polyesteru má hladkú štruktúru a inovatívnu samočistiacu povrchovú úpravu. Vďaka nano úprave odpudzuje vodu, takže v daždi ste pod ňou ukrytý ako pod vodotesným dáždnikom (je potrebné dodržať určitý sklon plachty pre odtok vody). Je takmer 100-percentne nepriepustná voči dažďu a poskytuje UV ochranu až do 50+.

Austrosail PES

Nepriehľadná tkanina s uzatvorenou štruktúrou je vyrobená z polyesteru so špeciálnym povrchovým náterom, čo zaručuje vodoodpudivý povrch. O dlhodobú životnosť sa postarajú vlastnosti ako úprava proti plesniam, UV ochrana až do 80+ a odolnosťou voči vetru. Funguje súčasne ako ochrana pred slnkom aj dažďom.

Austrosail ACRYL

Robustná akrylová tkanina patrí síce k látkam s vysokou pevnosťou a vyššou gramážou, má však výborné úžitkové vlastnosti. Je nepriehľadná, odpudzuje vodu aj prach a poskytuje UV ochranu až do 80+.  Mimoriadne pevná látka má zároveň povrch ošetrený proti tvorbe plesní. Je obľúbená aj vďaka dobrému pomeru cena/výkon.

Austrosail CONCEPT

Odolná outdoorová látka vyrobená z vlákien Satura Max sa vyznačuje priedušnosťou a odolnosťou voči vode. Ľahko sa čistí, pretože odpudzuje prach a nekrčí sa. Je nepriehľadná, takže poskytuje dokonalú ochranu pred slnečnými lúčmi. 

Ak hľadáte inovatívne tienenie do každého počasia, ideálnou voľbou pre vás budú slnečné plachty, ktoré spájajú štýlovosť s modernými riešeniami a technologickými novinkami.