Aký motor rozhýbe vaše exteriérové žalúzie?

Absolútny komfort sa stáva jednou z kľúčových podmienok aj pri výbere tieniacej techniky. Motorizované vonkajšie žalúzie pritom možno ovládať rozličným pohonom. Aké sú najnovšie vychytávky v tejto oblasti?


Novinka s mnohými vylepšeniami

K novinkám patrí motor Somfy J4WT Protect. Jeho pridanými funkciami sú rozoznávanie prekážok zabezpečenie proti primrznutiu. Ak motor pri chode žalúzie na niečo narazí, vyhodnotí to ako prekážku a prepne na reverzný, čiže spätný chod. Podobne sa motor správa aj v prípade primrznutia vonkajšej žalúzie. Takto ju chráni pred možným poškodením a predlžuje jej životnosť. Nespornou výhodou nového motora je aj automatické nastavenie koncovej hornej polohy po niekoľkých opakujúcich sa cykloch, vďaka čomu sa dokáže prispôsobiť potrebám užívateľa.

Motor s integrovaným prijímačom

Ďalší nový motor Somfy J4 io Protect prichádza s podobnými funkciami ako predchádzajúci model, avšak, jeho bonusom je diaľkové ovládanie. Zároveň je dostupný vo vylepšenom variante s integrovaným prijímačom, ktorý bol doteraz riešený externe. Motor dokáže nastaviť lamely do užívateľsky najvyhovujúcejšej polohy, ktorú si uloží a zapamätá. Ako jediný je kompatibilný so systémom inteligentného riadenia domácnosti Tahoma io-homecontrol.

Dvojrýchlostný motor s tichým chodom

Motor GJ5606 DuoDrive od firmy Geiger je inovatívny v tom, že pracuje s rôznymi otáčkami. Pri 9 otáčkach za minútu zabezpečuje veľmi precízne naklápanie lamiel, rýchlosť 39 otáčok za minútu zasa slúži na vyťahovanie žalúzií, ktoré je vďaka tomu o 50 percent rýchlejšie než pri štandardných motoroch. Príjemným bonusom je tichá prevádzka tohto netypického dvojrýchlostného motora.

Riešenie pre väčšie stavby

Vo veľkých komerčných budovách nájde ideálne uplatnenie elektronický motor Geiger GJ56 e07 s rozhraním SMI. Prostredníctvom inštalácie možno individuálne kontrolovať až 16 motorov paralelne zapojených do inteligentného systému riadenia. Môžu sa ovládať jednotlivo aj súčasne a takisto je jednoduché vyhodnotiť problém alebo poruchu na ktoromkoľvek úseku. Systému podáva informácie o tom, v akom stave sú konkrétne žalúzie, v akej výške sú vytiahnuté, či sú otvorené alebo zatvorené.

Dokonalá komunikácia

Ak chcete doma ovládať svoje žalúzie bezdrôtovo, vhodným riešením bude pohon Geiger GJ56 f03 – AIR, ktorý je kompatibilný s automatizovaným systémom SmartHome od firmy Loxone. Žalúzie tak ľahko prepojíte napríklad s osvetlením, vykurovaním či meteorologickou stanicou. Hlavnou devízou teda je, že systém vyhodnotí aktuálnu situáciu za vás, napríklad uzatvorí lamely exteriérového tienenia pri silnom slnečnom žiarení, alebo vytiahne žalúzie nahor a vytvorí únikovú cestu, ak sa spustí požiarny hlásič.

Ak si chcete vybrať žalúzie s vhodným motorom, obráťte sa na náš tím, radi vám poradíme.

!-- Ybug code start (https://ybug.io)