Aká je najlepšia sieťka na balkónové dvere?

Najlepšia sieťka je taká, ktorá splní vaše predstavy a bude dobre slúžiť. Jednoducho sa to povie. Kým pri oknách nerobia problém pevné sieťky, pri balkónových a terasových dverách musí byť zabezpečené pohodlný prechod a ochrana pred hmyzom. Ale akú si teda vybrať?


Pre funkčnosť a spokojnosť zákazníka sú rozhodujúce dva faktory, a to sú systém otvárania a materiál sieťky. 

 

Možnosti otvárania: 

Dverové siete

Tento typ siete je vhodný na jednokrídlové dvere a všade tam, kde je na balkóne dostatok miesta a otváraniu do vonkajšej strany nebránia napríklad šnúry na vešanie bielizne. Rám je vyrobený z hliníku, je ľahký a odoláva poveternostným vplyvom. Do takejto sieťky je možné zabudovať vstup pre psa alebo mačku, preto ho ocenia majitelia zvierat s prístupom dnu. 

 

Posuvné siete

Siete sú uchytené do dolných a horných koľajníc, v ktorých sa pohybujú. Sú ideálnym riešením pre veľké presklené plochy a francúzske okná. Na zimu sa dajú pohodlne demontovať, aby nebránili vo výhľade. 

Rolovacie siete

Sú skvelou voľbou pre nerozhodných. Vo vytiahnutom stave je sieťka elegantne ukrytá v horizontálnom alebo vertikálnom boxe. Svoje uplatnenie nájde v stiesnených priestoroch a všade tam, kde chcete, ale aj nechcete byť chránení pred hmyzom. 

 

Plisé siete

Siete skladané „do harmoniky” sú elegantným riešením pre veľké presklené plochy. Tento model nepotrebuje vodiace koľajnice, je teda celkom bezbariérový. Siete sa dajú spájať, a to až 4 moduly so šírkou 135 centimetrov. 

Materiál siete

Výberom materiálu siete proti hmyzu ju možno ešte viac prispôsobiť individuálnym požiadavkám. Najpredávanejším typom je štandardná sieťovina v čiernej alebo sivej farbe. Zákazníci s alergiou na peľ ocenia husto tkanú protipeľovú sieť. Pre dokonalý výhľad je dobrou voľbou transparentná sieťovina. Tú odporúčame skôr na okná, pri terasových dverách je možné celkom ju prehliadnuť a spôsobiť si úraz. Pre majiteľov domácich miláčikov je vhodná zosilnená sieť, ktorá odolá zvieracím pazúrikom. Ako ochrana pred hlodavcami najmä v pivničných priestoroch je vhodná hliníková sieť

Vďaka sieťam proti hmyzu do interiéru vpustíte dostatok čerstvého vzduchu a dotieravý hmyz ostane vonku. S výberom systému otvárania aj materiálu siete vám radi poradia naši špecialisti.