7 neklamných znakov, že potrebujete vonkajšie žalúzie

Možno ste už o vonkajších žalúziách čo to čítali. Stretli ste odporcov, aj tých, čo na ne nedajú dopustiť. Doba ide dopredu a vyšívané záclonky a závesy už nie sú jedinou možnosťou tienenia. Ako zistíte, že vonkajšie žalúzie sú pre vás tým správnym riešením? Ak sa nájdete čo i len v jednom zo siedmych bodov, kontaktujte nás.


1. Susedia majú prehľad. O všetkom.

Dnes je trendom moderný priestor s dostatkom denného svetla. No keď sú domy vedľa seba nasekané ako cvičky od Baťu, stáva sa z tejto požiadavky spoľahlivý spôsob, ako stratiť súkromie. Ak sa vás suseda pýtala, ako ste spokojný s varnou doskou konkrétnej (čírou náhodou tej vašej) značky a medzi rečou spomenie, že vám obliečky v spálni neladia so skriňami, je čas konať. Vonkajšie žalúzie sú spoľahlivý spôsob, ako svoj dom uchrániť pred neželanými pohľadmi z vonku, no vďaka špeciálnemu tvaru lamiel dnu vpustia toľko svetla, koľko potrebujete.

2. Slnko vám vypálilo sietnicu

Svoj domov ste si poctivo naplánovali. Do spálne vám nenakúkajú cudzinci a ráno vás budia slnečné lúče. Možno trochu priveľa lúčov. Stromy, ktoré mali pôvodne tieniť ešte nedorástli na požadovanú výšku a ráno sa oslepený slnkom márne prihovárate vankúšu, namiesto životného partnera.  Pri stavbe domu je ťažké riadiť sa feng šuej, svetovými stranami, geopatogénnymi zónami a výškou slnka zároveň. Vonkajšie tienenie spoľahlivo reguluje množstvo denného svetla v interiéri a riziko vypálenej sietnice tak znižuje na minimum. Vo vašom dome určite.

3. Váš príbytok v lete pripomína demo verziu pekla

Celú zimu sa tešíte na leto a potom sa dva mesiace modlíte, aby tie pekelné horúčavy už prešli. Slnko vám až tak nevadí, len keby tak nehrialo. Priame slnečné svetlo dokáže akýkoľvek príbytok v priebehu pár chvíľ prehriať na neúnosnú hranicu. Pot sa stáva neželaným osobným strážcom bez prestávok v pracovnej dobe. Iste, riešením je klimatizácia. Aj tá je však neveľmi účinná, ak slnko mení podlahy na žeravé platne. Exteriérové žalúzie sú umiestnené pred oknami (nie v oknách ani vo vnútri) a sú ideálnym riešením problému letných horúčav. Lamely odrážajú slnečné lúče mimo váš domov. Najlepšie na tom celom je, že aj keď sú žalúzie zatiahnuté, môžete mať otvorené okná.

4. Máte radi krásu

Ste povestný svojím dobrým vkusom a aj psa ste si vybrali tak, aby ladil so záhradným nábytkom. Vo všetkom hľadáte najvyššiu možnú kvalitu a estetiku. Závesy nie sú pre vás a vnútorné žalúzie sú už predsa len trochu old school. Ak chcete doma svetelnú pohodu, funkčnosť a súkromie bez kompromisov, vonkajšie žalúzie sú určené priamo vám. Vďaka moderným podomietkovým boxom sú vo vytiahnutom stave prakticky neviditeľné. Veľké možnosti farieb, tvarov a veľkostí zabezpečia, že aj so zatiahnutými žalúziami bude váš dom vyzerať presne tak, ako si predstavujete.

5. Spíte viac cez deň

Ste slobodný umelec, tvoriaci po nociach, lekár s nočnými službami alebo len do rána hráte videohry a cez deň potrebujete spať. Na dôvodoch nezáleží. Ak sa potrebujete cez deň kvalitne vyspať, slnko sa stáva nepriateľom číslo jeden. Na trhu je na mraky záclon a závesov. No exteriérové tienenie predstavuje najlepší spôsob, ako si aj cez deň navodiť noc. Ako bonus vonkajšie žalúzie výborne vyzerajú a aj počas denného spánku sa doma neuvaríte.

6. Potrpíte si na kvalitu

Myslím naozajstnú kvalitu. Čínske digitálky sú pre vás rovnako neprijateľné, ako syr s rastlinným tukom. V Profirole predávame tienenie tých najkvalitnejších značiek, ktoré vyvinuli vlastné patenty a na trhu fungujú desiatky rokov. S kompromismi v kvalite si netykáme a pre zákazníkov prinášame tú najvyššiu funkčnosť v rôznych cenových úrovniach. Ak si potrpíte práve na kvalitu, našli ste toho správneho partnera.

7. Jednoducho ich chcete

Na internete ste prelúskali terabajty informácií o tienení, tepelnej ochrane, kvalite, dizajne a chcete vonkajšie žalúzie. Presne viete čo chcete a neprestanete, kým to nedosiahnete. Profirol je ideálny partner pre tienenie rodinných domov, ale spolupracovali sme aj na veľkých architektonických projektoch. Prečo by ste si teda vybrali niekoho iného?

Našli ste sa v niektorom z tých bodov? Kontaktujte nás.