Praktický prehľad, ako si vybrať sieťku proti hmyzu

Vyberáte si sieť proti hmyzu a chcete sa zorientovať v ponuke? Pozrite si jednoduchý prehľad. 

Otravné muchy, nepríjemné osy a komáre dokážu pokaziť náladu. Siete na okná spoľahlivo ochránia váš interiér pred neželanými lietajúcimi návštevníkmi bez chémie alebo spotreby energie. Ale ako si vybrať zo širokej ponuky? Pripravili sme pre vás stručný prehľad najčastejšie montovaných sietí proti hmyzu. Doprajte si leto bez otravného zmyzu v interiéri a vetrajte bez obáv kedykoľvek počas dňa alebo noci

Siete proti hmyzu na okná

Pri klasických oknách a nepriechodných presklených plochách je najčastejšou voľbou pevná sieť s jednoduchou montážou. Ak máte na parapete muškáty, ktoré zalievate z vnútra, vhodným riešením je rolovacia sieť. 

Pevná sieť proti hmyzu

Pevná sieť je stálicou pri bežných oknách. Pri montáži nie je potrebné vŕtať do rámu okna, sieť je uchytená pomocou otočných háčikov. Môžete ju na okne nechať celoročne, alebo ju na zimu jednoducho odložiť. Vďaka vystuženému rámu je sieťka stabilná aj pri väčších formátoch a pri sezónnom odkladaní sa nedeformuje. Na hliníkové okná je určená sieť 36 mm, na plastové a drevené okná odporúčame sieť EXT16. Pevné siete sú k dispozícii so štandardnou, zosilnenou i protipeľovou sieťovinou, ktorú najviac ocenia alergici. 

Screenshot 2024-06-06 at 17.13.27

Rolovacia sieť proti hmyzu

Rolovacia sieť na okno (alebo dvere) je vhodná v prípade, že potrebujete prístup na parapet z vnútra, alebo nechcete mať obmedzený výhľad. Rolovacia sieť sa navíja do vertikálneho alebo horizontálneho boxu, kde je chránená pred poveternostnými vplyvmi. 

 

Siete proti hmyzu na terasové a balkónové dvere

Na trend terás s veľkými presklenými plochami reagovali aj výrobcovia sietí proti hmyzu. Okrem overenej klasiky v podobe otváravých dverí sú k dispozícii aj posuvné siete, elegantné plisé siete a rolovacie siete do menších priestorov. Najviac namáhané sú pohyblivé časti, preto sa pri sieťach na dvere neoplatí šetriť. 

 

Otváravé siete proti hmyzu

Toto riešenie je nekomplikované a vhodné tam, kde je dostatok priestoru na otvorenie krídla sieťky. Majú kefku po celom obvode, aby hmyz nemal najmenšiu šancu prekĺznuť dnu. V zatvorenej polohe sieťku drží magnet. V našej ponuke máme cenovo dostupnú dverovú sieť LUX a elegantnú sieť so štíhlym rámom EXTRA. Máte domácich miláčikov s prístupom dnu? Do siete vám namontujeme dvierka pre psa alebo mačku. 

Screenshot 2024-06-06 at 17.14.54

 

Všade tam, kde nemáte dostatok priestoru na otváravú sieť proti hmyzu, alebo vám len tento model nevyhovuje, zvoľte si niektorú z týchto alternatív:

Posuvné siete proti hmyzu

Posuvné siete pôsobia elegantným dojmom a sú vhodné na ochranu veľkých presklených plôch do výšky 250 cm. Konštrukčným základom je pevné krídlo, ktoré sa posúva v ráme alebo v koľajniciach. Hladký a tichý chod zabezpečujú integrované kolieska. Vďaka kovovým rohovníkom v extrudovaných profiloch je rám siete pevný a nedeformuje sa vplyvom gravitácie ani pri väčších rozmeroch

Screenshot 2024-06-06 at 17.16.33

 

Plisé siete proti hmyzu

Moderné plisé siete proti hmyzu sú riešením pre majiteľov veľkých terasových dverí. Harmonikové moduly siete je možné spájať a ochrániť aj plochy so šírkou väčšou ako 5 metrov. Mechanizmus plisé sieťky je bez spodnej lišty, je teda celkom bezbariérový. V kombinácii s vonkajšími žalúziami tvoria perfektnú ochranu pred hmyzom a ostrým slnkom. 

Screenshot 2024-06-06 at 17.17.50

 

Rolovacie siete proti hmyzu

Rolovacie siete sú vhodné tam, kde je nedostatok miesta. Ideálne sú na balkónové dvere, kde otváraniu siete bránia napríklad šnúry na sušenie bielizne. Sieť sa neotvára, ale sa elegantne schová do vertikálneho boxu, kde je chránená pred poveternostnými vplyvmi, vtákmi, domácimi miláčikmi, a navyše nezavadzia. 

 

Screenshot 2024-06-06 at 17.20.49

Prísun čerstvého vzduchu do interiéru je dôležitý počas celého roka. Nenechajte sa obmedzovať hmyzom a vetrajte kedykoľvek to potrebujete. Kontaktujte našich špecialistov pre exteriéry a vyberte si riešenie na mieru. Nájdete nás v Žiline, Košiciach a v Bratislave.