Prečo sú rolety must have pre jarné mesiace?

Látkové tienenie je opäť v móde a svoj veľký návrat zažívajú najmä rolety. Zabudnite na nudné tienenie, kde vzhľad výrazne zaostával za funkčnosťou. Moderné rolety dneška sú hitom zdravého a vkusného interiéru. Prinášame vám 5 dôvodov, prečo majú mať miesto u vás doma. 

Jarná energia

Popustite uzdu fantázii a doprajte interiéru závan energie. Ponuka látok je naozaj bohatá, vzory inšpirované prírodou, detské motívy, svieže i neutrálne farby, látky s rôznou priepustnosťou svetla. Vyberajte podľa toho, aký pocit chcete v interiéri dosiahnuť. Moderné rolety sú naozaj variabilné nielen látkami, ale aj dizajnom držiakov, spodných líšt, retiazok a ďalšieho príslušenstva. 

100-49_latkove-rolety

Ľahká údržba a bezpečnosť roliet

Najmä alergici v peľovej sezóne ocenia ľahkú údržbu. Prach a peľ jednoducho povysávate kefovým nástavcom. S fľakmi si poradí mäkká kefka a mydlový roztok. Niektoré modely je možné zvesiť a vyčistiť ručným praním. Na rozdiel od vnútorných žalúzií sa na rolete nezachytáva toľko prachu a čistenie je rýchle a jednoduché. 

Ochrana pred prehrievaním

Poznajú to najmä obyvatelia domov s veľkými oknami. Vonku je ešte chladno, vo vnútri sa kúri. No stačí, aby spomedzi mrakov na chvíľu vykuklo ostré slnko a priestor je v priebehu pár chvíľ prehriaty. Znížiť teplotu vykurovanie neprináša okamžitý efekt, zatiahnutie roliet áno. 


latkove-rolety-v-interieri


Vhodná alternatíva závesov

Látkové rolety sú vhodné aj do menších priestorov, kde sa ráta každý centimeter plochy. Interiéru neuberajú priestor ako napríklad objemné nariasené závesy, no zároveň dodávajú mäkkosť a útulnosť. Hitom sú plisé rolety skladané ako harmonika. Nie sú pevne uchytené v hornej časti a je možné posúvať ich v oboch smeroch.

plise-rolety-sede

Efektné pruhy

Rolety deň a noc kombinujú pruhy priesvitnej a nepriesvitnej látky, ktoré sa môžu vzájomne prekrývať. Ak sa pruhy striedajú, do interiéru preniká svetlo, ak na seba nepriesvitné pruhy nadväzujú, dosiahnete úplné zatienenie. Do interiéru si vpustíte presne toľko svetla, koľko potrebujete. Vyberte si nenápadné svetlé pruhy, alebo siahnite po výrazných farbách, je to len na vás. 


latkove-rolety-cierne

Obráťte sa na našich špecialistov pre interiérové tienenie v Žiline, Košiciach a v Bratislave, alebo oslovte špecialistku pre dizajn a architektov. Z našej ponuky pre náročných si určite vyberiete.

!-- Ybug code start (https://ybug.io)