Markíza - ideálne riešenie pre vonkajšie priestory

Celý rok sa tešíte na leto a nakoniec nevytiahnete päty z domu, lebo na balkón a terasu praží slnko. Našli ste sa v tom? Ak je pre vás pergola priveľká a slnečník príliš malý, siahnite po markíze. Spoznajte 5 + 1 dôvodov, prečo ju budete milovať. 

Dizajn

Markíza pôsobí vzdušným dojmom, farebná strieška exteriéru vdýchne nádych prímorskej pohody. Na rozdiel od pergoly konštrukcia nemá predné stĺpy, pôsobí jemným éterickým dojmom a v stiahnutom stave je prakticky neviditeľná.

Praktické zazimovanie

Hoci markízu využijete najmä v letných mesiacoch, na zimu ju nemusíte nikam odkladať. Pred zazimovaním postačí, ak je látka zbalená suchá. Kazetové markízy chránia látku a ramená boxom, pri otvorených typoch je vhodné, aby boli umiestnené pod balkónom alebo strechou. 

Vhodná do akéhokoľvek priestoru

Vďaka konštrukcii bez nosných profilov je markíza vhodná na tienenie panelákových balkónov, terás rodinných domov i bazénov. Jednoducho všade tam, kde nie je prípustná pevná konštrukcia. Model Noveta plus má špeciálnu konštrukciu, ktorá umožňuje väčšie vysunutie, ako je šírka markízy, zatienite tak aj úzke priestory. Máte väčšiu terasu? Vyberte si model s maximálnou šírkou až 14 metrov. 

Tienenie aj pri zapadajúcom slnku

Ak je vaša terasa orientovaná na západ, určite zvážte model s predným výsuvným volánom. Jeho plolohu si prispôsobíte podľa toho, ako sa slnko približuje k horizontu. S maximálnou dĺžkou až 150 centimetrov budete mať pohodu na terase až do úplného západu. 

Atraktívne látky

Výrobcovia ponúkajú desiatky farieb a vzorov, od nenápadne zemitých odtieňov po žiarivé neónové farby, prúžky i viacfarebnú melanž. Všetky látky sú impregnované a vhodné na vonkajšie použitie, podľa konkrétnych podmienok vydržia krásne roky. 

Špeciálnym typom je látka Lumera s hladkým povrchom. Podľa laboratórnych testov sa na nej zachytáva až o 50 % nečistôt menej a dlhšie si zachováva žiarivý vzhľad. 

Vychytávky pre náročných

Ste náročný na seba aj okolie? Nešetrite na sebe. Tie najlepšie markízy na trhu majú integrované LED osvetlenie v ramenách konštrukcie, môžete meniť sklon markízy či ovládať výsuvný volán tlačidlom. Doplňte senzory a spolu so systémom inteligentnej domácnosti ovládajte markízu odkiaľkoľvek. 


Navštívte naše showroomy a príďte si vybrať markízu podľa vašich predstáv. Nájdete nás v Žiline, Košiciach i Bratislave. Nechce sa vám nikam ísť? Vyberajte online. Sme vám k dispozícii.

zlta-markiza

!-- Ybug code start (https://ybug.io)