Ako s pergolou premeniť záhradu na oázu pokoja?

Žijeme intenzívne. Chceme dosahovať výsledky, byť dobrí rodičia, dobrí kolegovia, dobrí partneri, denne prekonávame prekážky a robíme stovky rozhodnutí. 

Zaslúžite si oddych. Zaslúžite si tešiť sa v priestore, v ktorom neexistujú prekážky. Zaslúžite si mať v záhrade oázu pokoja a relaxu. Nezáleží na tom, či doňho vstúpite v papučiach rovno z obývačky, alebo ho ukryjete uprostred zelene. Zaslúžite si modernú pergolu, kde sa plnia priania ich vyslovením. 

cierna-pergola-u-domu

Moderné pergoly Renson a Corradi

Belgické pergoly Renson a talianske Corradi už majú pramálo spoločné s jednoduchými prístreškami. Ponúkajú priestor využiteľný za každého počasia, bezúdržbové materiály a inteligentné systémy ovládania. Sú esteticky a funkčne zladené v každom detaile, konštrukčné prvky, elektroinštalácie a systémy na odvod vody sú diskrétne ukryté. Prémiové modely majú až 10 ročnú záruku, ich životnosť je však oveľa dlhšia. 

 

Ako teda s pergolou premeniť záhradu na oázu pokoja? Najlepšia pergola je tá, ktorá splní vaše očakávania. Preto si na začiatku odpovedzte na tieto otázky:

Akú strechu pergoly zvoliť?

Strechu pergoly môže tvoriť látka alebo lamely. Obe možnosti umožňujú regulovať množstvo svetla, rozdiel je v spôsobe, ako to docieliť. Látkovú strechu môžete jednoducho stiahnuť alebo zatiahnuť podľa toho, či sa chcete chrániť pred slnkom a dažďom, alebo si vychutnať slnečný deň a hviezdnu oblohu. 

Pri bioklimatických pergolách s lamelovou strechou množstvo svetla regulujete naklápaním lamiel, výhodou je, že prirodzením prúdením vzduchu cez pootvorené lamely sa priestor pod strechou ochladzuje. 

Kombináciou oboch možností je model Camargue Skye, má lamelovú strechu a zároveň je možné lamely stiahnuť podobne ako látkovú strechu. 

cierna-pergola

 

Aké bočné uzatvorenie pergoly zvoliť?

Väčšina modelov (okrem modelu Eteria) ponúka možnosť uzavrieť bočné steny pergoly jedným prvkom, tie prémiové dokonca dvoma prvkami tak, že všetko pôsobí ako harmonický celok. 

Screenové rolety chránia pred ostrým slnkom a zabezpečia dostatok súkromia, podobnú službu urobia aj exteriérové závesy

Presklené posuvné paravány vás ochránia pred vrtochmi počasia a zároveň udržujú vizuálne prepojenie s vonkajším svetom. Posuvné paravány s hliníkovými alebo drevenými lamelami sú funkčné a imidžové. 

Na čo robiť kompromisy, ideálne je spojenie tieniaceho prvku a ochrany pred chladom a vetrom. 

ludia-v-ciernej-pergole

Aké doplnky a systémy zvoliť?

Vybavte svoju pergolu veľkolepo. Integrované osvetlenie vytvorí atmosféru podľa vašej nálady, výhrevné panely poslúžia počas chladných dní. S inteligentným ovládaním a senzormi sa nemusíte trápiť počasím, keď nie ste doma. Dažďový senzor sa postará o uzavretie strechy, slnečný senzor dá pokyn roletám, aby vytvorili tieň a veterný senzor zabráni poškodeniu pri silnejšom vetre. Hlasové ovládanie len podčiarkne celkovú ergonómiu priestoru. Vašou úlohou je len si čas pod pergolou užiť podľa vlastných predstáv. 

corradi-pergola-v-nociKeď zo seba dávate to najlepšie, zaslúžite si to najlepšie. Navštívte naše showroomy v Žiline, Bratislave a v Košiciach a príďte si vybrať pergolu pre vašu oázu pokoja.  

 

!-- Ybug code start (https://ybug.io)