Dizajnové trendy pre markízy v komerčných priestoroch

Markízy sú ideálne na tienenie mestských kaviarní, letných terás a priestorov, kde je v lete žiadúci tieň. Na rozdiel od pergoly alebo pevného prestrešenia nemá nosné prvky kotvené o zem, pôsobí vzdušným dojmom a do exteriéru vnáša nádych prímorskej pohody

Špeciálne pre komerčný sektor sú vhodné markízy z kategórie Štandard a Top, ktoré sú dizajnované na väčší počet cyklov, majú veľkorysejšie rozmery a množstvo praktických doplnkov, ktoré ocenia aj vaši zákazníci. 

Aké sú aktuálne trendy pri výbere markízy pre komerčné priestory?

Látky

Markízy sú k dispozícii so špeciálnou látkou Lumera. Laboratórne testy potvrdili, že vďaka hladkému vláknu sa na nej zachytáva až o 50 % menej nečistôt a vydrží dlšie esteticky bezchybná. 

Inou možnosťou je polyester alebo akryl. Výhodou polyesteru sú žiarivé farby, akryl vyniká farbami odolnejšími voči UV žiareniu. 

Všetky látky sú impregnované a pri minimálnej starostlivosti sú dlho funkčné a vzhľadné. 

markiza-klasik-zlta-latka

Farby

Látky sú k dispozícii v desiatkach zemitých aj žiarivých odtieňov, vyberať môžete aj z tradičných pásikov a efektnej melanže. Látka je dominantným vizuálnym prvkom markízy a vzhľadom sa plne prispôsobí fasáde alebo korporátnym farbám. Samozrejmosťou je možnosť potlače loga na látku. 

Užitočné doplnky

Predný výsuvný volán

Vybrané modely disponujú predným výsuvným volánom s dĺžkou 150 až 250 cm, ktorý je integrovaný v prednom profile. Výsuvný volán je účinný ako ochrana pred zapadajúcim slnkom a pred neželanými pohľadmi pri uzavretej spoločnosti alebo servisných činnostiach mimo otváracej doby. 

biala-latka-na-markizu

Osvetlenie

V závislosti od modelu je možné markízu vybaviť LED pásom v ramenách. Mäkké biele svetlo s funkciou stmievania rovnomerne osvetľuje celý priestor pod markízou a vytvára príjemnú atmosféru. Samotné osvetlenie je energeticky úsporné, má dlhú životnosť a kabeláž skrytú v konštrukcii. Samozrejmosťou je možnosť ovládať svetlá diaľkovo. 

osvetlenie-na-markizu

Systém inteligentného riadenia

Vďaka moderným senzorom a systémom inteligentného riadenia sa môžete plne sústrediť na gastronómiu a servis hostí. Slnečný senzor sa postará o to, aby sa markíza dala do pohybu, keď na terasu začnú dopadať slnečné lúče, alebo v presne určenú hodinu. 

 

Praktické rady pri výbere

Typ podľa umiestnenia markízy

Markízy sa vyrábajú ako kazetové a otvorené. Kazetové markízy majú ramená a látku v zvinutom stave chránené uzavretou kazetou, ktorá celý mechanizmus chráni pred vplyvmi počasia. Box je navyše nenápadný a nenarúša celkový vzhľad budovy. 

Otvorené markízy sú vhodné tam, kde je zvinutá markíza chránená balkónom alebo podstreším. Za príplatok je možné aj otvorenú markízu doplniť o striešku a spodný kryt, je to o voľbe a mieste použitia. 

biala-markiza-z-boku

Manuálna alebo motorizovaná markíza?

Nie je to len o pohodlí. Motorizované navíjanie je šetrnejšie a má vplyv na životnosť markízy. Motorizovanú markízu je možné pripojiť k inteligentným systémom a vybaviť ju senzormi. Tým ju ochránite pred poškodením pri silnejšom vetre a nestane sa, že ju zabudnete zvinúť. 

 

Zvažujete tienenie vašej terasy? Navštívte naše showroomy v Žiline, Košiciach a Bratislave a poraďte sa, aká markíza je pre vás najvhodnejšia. 

 

!-- Ybug code start (https://ybug.io)